Naam
E-mail
Tekst

- Nicolette

Anita heeft al meerdere malen een uitvaart in onze familie begeleid op een hele prettige manier; rustig en met alle aandacht.
Op een moment in het leven , dat je zelf eigenlijk compleet ontredderd bent, neemt zij alle praktische zaken van je over. Van het begin to het eind heeft ze het efficiƫnt, maar ook met warmte, geregeld.

- Arnout Boer

We zijn bij toeval bij Anita terecht gekomen omdat mijn vader zeer onverwacht is overleden. We hadden het voor mijn gevoel niet beter kunnen treffen.

Anita is op een gepaste manier betrokken bij het verlies: inlevend maar niet overdreven. Ze weet ook goed te doseren: de juiste keuzes op het juiste moment (kist, kaarten etc) en niet alles tegelijk.

De uitstekende begeleiding heeft er zeker voor gezorgd dat we een fijn gevoel aan het afscheid hebben overgehouden.

- Esther

Het overlijden van oma was in het weekend en laat in de avond, voor Anita maakte dat niets uit. Ze stond direct klaar met de hulp die we nodig hadden en niets was te veel. Oma mocht liggen waar ze het liefste lag, in bed. De dag van de crematie is oma pas in de kist gelegd, voor Anita leek dit de normaalste zaak van de wereld. Een plechtigheid met waardigheid en respect voor oma. Alles kon, niets was onmogelijk en als het op het laatst toch nog even iets anders werd was dat prima. Een beter afscheid had het niet kunnen zijn.
Anita, ontzettend bedankt voor je geduld, begrip, steun en begeleiding.

- Johanna

Wat hebben wij een mooi afscheid gehad van mijn schoonmoeder. Nadat mijn schoonmoeder was overleden hebben wij contact gehad met Anita. Alles was bespreekbaar. Ze heeft op een professionele manier ons op een natuurlijke manier afscheid laten nemen. Wat zeer waardevol voor ons was, is dat ze op een bed mocht blijven liggen en op het laatst pas in de kist. Niets was onmogelijk.

- Mark

Wat ik het meest bijzondere vond van Anita was dat ze perfect aanvoelde dat het overlijden van mijn moeder nou juist geen emotioneel zwaar en moeizame gebeurtenis was. Ik vermoed dat ze maar een paar minuten nodig had om in te schatten dat er natuurlijk rouw was maar dat die paste in het natuurlijke verloop van het leven van mijn dementerende moeder en mij. Dat is knap want ik had, staande aan de zijlijn toen, al eerder meegemaakt dat sommige rouwverzorgers op een soort automatische piloot gaan. Bij Anita was de begeleiding precies passend bij mijn wensen.

- Mirjam

Een afscheid van iemand waar je veel van houd is heel emotioneel en zwaar..
En dan is t heel fijn , als er iemand is die je in deze dagen op een goede en menselijke manier kan begeleiden, Anita heeft aan een half woord genoeg..alles is bespreekbaar ,zij is van t begin tot het einde , op de juiste plek aanwezig..
Wij kunnen alleen maar zeggen , dat Anita echt “Hart voor haar werk heeft!,…En mede door haar, hebben wij een mooi en waardig afscheid gehad , en kijken hier met een goed gevoel op terug. Onze keuze voor Anita , vertellen wij ook graag door aan derde die op “t moment voor de keuze komen te staan, als ze een uitvaarverzorging nodig hebben!
Anita bedankt!

- Bert en Joke

Zoals Anita zelf aangeeft op haar site, klopt het helemaal.
Vanuit haar hart, met warme betrokkenheid en kennis van zaken, regelt zij de nazorg. Dat doet ze vol overgave en met grote efficiƫntie, zodat je geen zorg meer hebt over te regelen zaken van de uitvaart zelf.
Ook de locatie van de Schagerkogge is heel bijzonder met uitzicht op de vijver en (toevallig ?) aan vliegende ganzen op passende muziek. Een hart verscheurend plaatje om nooit te vergeten.
We zijn Anita erg dankbaar dat ze dit zo goed geregeld heeft.

© Anita Messelaar 2015